Élelmiszergyártó társaságként fogyasztóink felé kiemelt felelősséggel tartozunk három fő területen: egészség és tápérték, termékminőség és termékbiztonság, átlátható tájékoztatás és kommunikáció a fogyasztók felé.

Egészség és Tápérték

Folyamatosan azon dolgozunk, hogyan tudnánk termékeinek minőségét táplálkozástudományi szempontból még tovább javítani. Ennek részeként külön figyelmet fordítunk az alábbiakra:

  • Az élelmiszer eredetű szennyeződések csökkentése
  • Telített zsírsavtartalom csökkentése
  • Csökkentjük az elkerülhető allergéneket az élelmiszerekben
  • Csökkentett sótartalmú termékek
  • Csökkentett zsírtartalmú termékek
  • Egyedi étrendeknek megfelelő termékek
  • Kizárólag természetes ízeket tartalmazó termékek fejlesztése

Néhány példa eddigi eredményeinkből

Zsír és zsír között óriási különbség van – célunk a telített zsírsavtartalom csökkentése

Egyszerűen fogalmazva, egy termék egészségesebb és magasabb tápértékű lesz, ha a telített zsírsavakat telítetlen zsírsavakkal helyettesítjük. A nagy arányban telítetlen zsírsavakat tartalmazó, ún. „magas olajsavtartalmú napraforgó olaj” (HOSO) alkalmazásával termékeink telített zsírsavtartalmát 2006 óta már több mint 52 százalékkal csökkentettük. Ezzel párhuzamosan nőtt a termékek telítetlen zsírsavtartalma, amit a későbbiekben folyamatosan tovább kívánunk növelni.

Nagyszerű ízek – mesterséges adalékok nélkül

A mesterséges ízfokozók alkalmazását (például nátrium-glutamát) 2007 óta 95 százalékkal csökkentettük. És ezt úgy sikerült elérnünk, hogy közben snack-jeink nagyszerű íze és vonzereje mit sem változott. Célunk, hogy 2012 végére egyik termékünk se tartalmazzon mesterséges ízfokozókat.

A természet íze

Fogyasztóink részéről egyre nagyobb az igény a természetes aromákkal készült termékek iránt. Ezért 2009 óta az új termékek fejlesztésénél már kizárólag természetes aromákat használunk. A már meglevő, korábbi márkáknál pedig fokozatosan megváltoztatjuk az összetételt a természetes aromák javára. Ma már a márkázott termékportfóliónk több mint fele kizárólag természetes aromákat tartalmaz.

Miből készül a chips?

Mindenkinek ajánljuk ezt a videót, aki szeretné tudni, miből is készül a chips. Műkaja?Tényleg ettől hízunk? Valóban annyira egészségtelen, mint azt gyakran hallhatjuk?
Ezzel a kis filmmel szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, és ezeket a félelmeket, tévhiteket eloszlatni.

Jövőbeli terveink

  • A magas olajsavtartalmú napraforgó olaj (HOSO) használatának kiterjesztése a teljes termékportfólióra
  • A csökkentett zsír- és sótartalmú termékek számának növelése a portfólióban
  • A kizárólag természetes aromákat tartalmazó termékek számának további növelése
  • 30g mint egy adag meghatározása minden Intersnack termékre