Élelmiszergyártó társaságként fogyasztóink felé kiemelt felelősséggel tartozunk három fő területen: egészség és tápérték, termékminőség és termékbiztonság, átlátható tájékoztatás és kommunikáció a fogyasztók felé.

Egészség és Tápérték

Folyamatosan azon dolgozunk, hogyan tudnánk termékeinek minőségét táplálkozásélettani szempontból még tovább javítani. Ennek részeként külön figyelmet fordítunk az alábbiakra:

  • Kizárólag természetes ízeket tartalmazó termékek fejlesztése
  • Egyedi étrendnek megfelelő terméek
  • Csökkentett sótartalmú termékek
  • Csökkentett zsírtartalmú termékek
  • Telített zsírsavtartalom csökkentése
  • Csökkentjük az elkerülhető allergéneket az élelmiszerekben
  • Az élelmiszer eredetű szennyeződések csökkentése

Néhány példa eddigi eredményeinkből

Zsír és zsír között óriási különbség van - célunk a telített zsírsavtartalom csökkentése

Egyszerűen fogalmazva, egy termék egészségesebb és magasabb tápértékű lesz, ha a telített zsírsavakat telítetlen zsírsavakkal helyettesítjük. Az alacsony telített zsírsavakat tartalmazó olajok, mint pl napraforgóolaj, repceolaj alkalmazásával chipseink és specialitás termékeink telített zsírsavtartalmát 2006 óta 86%-kal csökkentettük. Ezzel párhuzamosan nőtt a termékek telítetlen zsírsavtartalma, amit a későbbiekben folyamatosan tovább kívánunk növelni.

Nagyszerű ízek - mesterséges adalékok nélkül

A mesterséges ízfokozók alkalmazását (például nátrium-glutamát) 2007 óta 84%-kal csökkentettük márkázott termékeinkben. És ezt úgy sikerült elérnünk, hogy közben snack-jeink nagyszerű íze mit sem változott.

Jövőbeli terveink

  • A magas olajsavtartalmú napraforgó olaj és repceolaj használatának kiterjesztése a teljes termékportfólióra
  • A csökkentett zsír- és sótartalmú termékek számának növelése a portfólióban
  • A kizárólag természetes aromákat tartalmazó termékek számának további növelése