Intersnack Magyarország Kft.

Fenntartható

Partneri kapcsolatok

Cél a változás ösztönzése

A fenntarthatóság olyan út, amelyet egyetlen csapat vagy szervezet sem tud egyedül végigjárni.

Célunk a tartós pozitív hatás elérése működésünkben és ellátási láncainkban. Különböző partnerségek révén elköteleztük magunkat amellett, hogy folyamatosan javítjuk és megújítjuk munkamódszerünket annak érdekében, hogy csökkentsük lábnyomunkat, és hozzájáruljunk a következő generációk fenntartható jövőjéhez.

Azáltal, hogy aktívan részt veszünk a több érdekelt fél részvételével zajló és az egész ágazatra kiterjedő kezdeményezésekben, növelni tudjuk hatásunkat és ágazati átalakulást érhetünk el, segítve a különböző problémák kiváltó okainak kezelését.

Beszállítóinkkal és partnereinkkel együttműködve ismereteket, kapacitást, hatékonyságot és nyereségességet építünk ellátási láncainkban. 

Néhány ágazati kezdeményezés, amelyben aktívan részt veszünk:

Versenyképes kesudió kezdeményezés (ComCashew)

A ComCashew egy olyan projekt, amelynek célja a szegénység fenntartható csökkentése az afrikai kesudió kistermelők, feldolgozók és az ellátási lánc egyéb szereplői versenyképességének fokozásával.

Ethical Trade Norway

Az Ethical Trade Norway egy olyan kezdeményezés, amely emberi jogi gondossági értékelést végzett a vietnami kesudió-feldolgozó iparban. Az Intersnack a kesudió munkacsoport tagja, és részt vesz a vietnami feldolgozók és gazdálkodók számára szervezett képzési programban.

Fenntartható Diófélékre Vonatkozó Kezdeményezés (SNI)

A Fenntartható Diófélékre Vonatkozó Kezdeményezés (Sustainable Nut Initiative - SNI) egy versenyképességet megalapozó együttműködési platform, amelynek az Intersnack az egyik alapító tagja, és amely elkötelezett a fenntarthatóbb dióágazat mellett. Célja egy olyan megközelítés kialakítása, amely túlmutat a tanúsításon és a kockázatértékelésen, és ágazati szinten kezeli a jövőbeli fenntarthatósági kérdéseket.

Fenntartható Mezőgazdasági Kezdeményezés (SAI)

A Fenntartható Mezőgazdasági Kezdeményezés (Sustainable Agriculture Initiative, SAI) egy olyan platform, amelyen keresztül több mint 120 tagvállalat és szervezet dolgozik együtt a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok javítása érdekében. Az Intersnack tagja a SAI Terményekkel foglalkozó munkacsoportjának, és hozzájárul az SAI Mandula projektjéhez.