Intersnack Magyarország Kft.

Fogyasztók iránti felelősség

Az Intersnacknél szeretnénk nagyszerű ízeket készíteni, miközben olyan termékeket is kínálunk, amelyek támogatják az egészséges életmódot.

Folyamatosan fejlődünk és új gyártósorokat telepítünk.

Sós, sótlan, csökkentett és alacsony zsírtartalmú ropogtatnivalók széles választékát kínáljuk különböző kiszerelésekben.

A nyílt és átlátható kommunikáció eszköz számunkra, hogy segíthessünk fogyasztóinknak a megfelelő snack termékek kiválasztásában.

Támogatjuk a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő mennyiségű mozgás egészséges kombinációját a fogyasztók körében népszerűsítő kezdeményezéseket.

Ezen kívül társaságunk több magasabb gyümölcs-, mag-, zöldség- és teljes kiőrlésű gabona tartalmú terméket is fejleszt.

Fogyasztók tájékoztatása

A fogyasztók felé történő kommunikáció terén további hangsúlyt kapnak:

 • Érthető és átlátható terméknyilatkozat
 • Egyszerű és mindenki számára érthető élelmiszer jelölések alkalmazása - igazodva az EU törvényi előíráshoz, amely szabályozza a terméken feltüntetett jelöléseket (FIR)
 • Testmozgást népszerűsítő programok
 • EU Pledge

A felelősségteljes marketing jegyében, cégünk csatlakozott az Európai Snack Szövetség (ESA) ajánlásához, amely támogatja az EU kötelezettségvállalását (EU Pledge) az egészségesebb snack-termékek népszerűsítése és a gyermekek kiegyensúlyozottabb életmódja érdekében. Az ESA-kezdeményezés keretében vállaltuk, hogy közvetlenül 12 év alatti gyermekeknek a televízióban, a nyomtatott sajtóban és az interneten csak akkor reklámozunk termékeket, ha azok megfelelnek bizonyos kritériumoknak.

2018 óta kérdéseket és észrevételeket lehet tenni marketing kommunikációk megfelelőségével kapcsolatban, az oldal angolul itt elérhető.

Termékminőség, termékbiztonság

Termékeink maximális minőségének és biztonságosságának garantálása érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk, aminek részét képezik többek között az alábbiak:

 • Nemzetközi Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezés (GFSI) és ellenőrzések
 • Kockázatkezelő rendszer
 • Allergén anyagok kezelésére vonatkozó felügyeleti iránymutatás
 • AIB auditok
 • Termelő gyárak üzemi és higiéniai rendszerei megfelelnek a magas szintű előíásoknak

Független szervek által ellenőrzött termékbiztonság

Együttműködünk a Nemzetközi Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezéssel (GFSI), amely az élelmiszer-biztonság javítását célul kitűző társaságok és civil szervezetek világméretű szövetsége. Célunk termékbiztonsági követelméyeink folyamatos összehasonlítása (benchmarking) az élelmiszer legjobbjaival. Ezen felül társaságunkat az elismert nemzetközi audit szervezet, az AIB és az élelmiszeripar termékbiztonsági szakértői rendszeresen ellenőrzik. Minden gyárunknak meg kell felelnie a rendszeres GFSI és AIB auditoknak.

Korai figyelmeztető rendszer

Kockázatkezelő rendszerünk segít a termékbiztonsági kockázatok korai felismerésében és a megfelelő elővigyázatossági intézkedések meghozatalában.

Termékbiztonság és élelmiszer-allergia

Programot dolgoztunk ki az allergén anyagok mennyiségének csökkentésére. Ezen felül az allergén anyagok kezelésére vonatkozóan specifikus felügyeleti irányelvet léptettünk életbe. Az irányelv a gyártási eljárás során az allergének megfelelő kezelésére hívja fel a dolgozók figyelmét, aminek eredményeként sikerült a termékeinkkel kapcsolatos allergiakockázatokat csökkenteni.

Egészség és tápérték

Folyamatosan azon dolgozunk, hogyan tudnánk termékeinek minőségét táplálkozásélettani szempontból még tovább javítani. Ennek részeként külön figyelmet fordítunk az alábbiakra:

 • Kizárólag természetes ízeket tartalmazó termékek fejlesztése
 • Egyedi étrendnek megfelelő termékek
 • Csökkentett sótartalmú termékek
 • Csökkentett zsírtartalmú termékek
 • Telített zsírsavtartalom csökkentése
 • Csökkentjük az elkerülhető allergéneket az élelmiszerekben
 • Az élelmiszer eredetű szennyeződések csökkentése

Főbb eredményeink

Zsír és zsír között óriási különbség van - célunk a telített zsírsavtartalom csökkentése

Egyszerűen fogalmazva, egy termék egészségesebb és magasabb tápértékű lesz, ha a telített zsírsavakat telítetlen zsírsavakkal helyettesítjük. Az alacsony telített zsírsavakat tartalmazó olajok, mint pl napraforgóolaj, repceolaj alkalmazásával chipseink és specialitás termékeink telített zsírsavtartalmát 2006 óta 86%-kal csökkentettük. Ezzel párhuzamosan nőtt a termékek telítetlen zsírsavtartalma, amit a későbbiekben folyamatosan tovább kívánunk növelni.

Nagyszerű ízek - mesterséges adalékok nélkül

A mesterséges ízfokozók alkalmazását (például nátrium-glutamát) 2007 óta 84%-kal csökkentettük márkázott termékeinkben. És ezt úgy sikerült elérnünk, hogy közben snack-jeink nagyszerű íze mit sem változott.

Termékinnováció

Valljuk, hogy az egészségesebb ropogtatnivalóknak ugyanolyan finomnak kell lenniük, mint más termékeknek, nem elég, ha csak megközelítik azokat. Ezért megalkottuk a lencse chipset, ami egy egészségesebb választás, ízkompromisszumok nélkül.