Intersnack Magyarország Kft.

Társadalom iránti felelősség

Célunk, hogy olyan fenntartható ellátási láncokat alakítsunk ki, amelyek értéket teremtenek és védik a környezetet.

Termékeinket és szolgáltatásainkat az ellátási láncok széles és változatos rendszerén keresztül szerte a világból szerezzük be. A fenntartható beszerezési stratégiánk, a "Jövőbe való vásárlás" határozza meg, miként tervezzük kapacitásainkat, hogyan javítjuk az életminőséget és a környezetet azokban az országokban és közösségekben, ahonnan termékeinket szerezzük be.

 

 

Alaptevékenységeink

A diófélék ellátási láncai az egész világot behálózzák, míg az általunk felhasznált burgonyát közvetlen közelünkből, a gyárainktól mintegy 150 km-es körzetben lévő gazdaságokból szerezzük be. Beszállítóinkkal és partnereinkkel együttműködve minél hatékonyabb ellátási láncot építünk ki. 2020-ban 6000 kistermelővel dolgoztunk együtt a megélhetésük javítását célzó projekteken.

Eddig elért főbb eredményeink

100%-a

kiemelt beszállítóinknak

aláírta Felelős Beszerzési Politikánkat

100 000

munkavállaló

dolgozik ellátási láncunkban

6 000

gazdálkodót

és családjaikat támogattunk

A beszállítói lánc mentén és a tevékenységünk által érintett területeken nagyon komolyan vesszük társadalmi felelősségünket. Ezirányú tevékenységünk túlmutat a törvényi előírások egyszerű betartásán. Amire különös figyelmet fordítunk:

  • Etikus beszerzés

  • Értéklánc megközelítés

  • Források és beszerzések fejlesztése

Etikus beszerzés

Elkötelezettek vagyunk a munka- és életkörülmények javítása iránt azokban az országokban, ahonnan az alapanyagaink származnak.

Egyik legfontosabb célunk az ellátási láncunkban lévő társadalmi minőségi normák fejlesztése.

Ezért kérjük beszállítóinkat világszerte, hogy az ETI (ETI Base Code) alapján világítsák át működésüket.

Az ETI Base Code az ETI (Etikus Kereskedelmi Kezdeményezés / Ethical Trading Initiative) által vezetett, nemzetközileg elfogadott kódex, amely a munkaügyi eljárásokra vonatkozik.

Értéklánc megközelítés

Fontos számunkra a fenntartható kapcsolat beszállítóinkkal és részvényeseinkkel.

Az ellátási lánc komplex kihívásainak hatékony kezelése hatalmas csapatmunkát igényel a beszállítóktól, a kormányzattól és a civil szervezetektől.

Ezért működünk együtt különböző részvényesekkel, hogy kihasználjuk a kreativitásukat, a tudásukat és az erőforrásukat, amellyel támogatják a társadalmat, miközben értéket teremtenek cégünknek.

Származási hely és szállítói fejlesztések

  • Beszállítóink számára tudást adunk át és hozzáférést biztosítunk képzésekhez, műszaki megoldásokhoz, fejlesztve ezzel kapacitásaikat, hatékonyságukat.

  • Együttműködés az ellátási lánc különböző szereplőivel, kapacitások kiépítése azokban a régiókban, ahonnan termékeink származnak.
  • Ellátó rendszerünk hatékonyságának növelése nyomonkövethetőség, kockázat minimalizálás és minőség szempontjából.
  • Fenntartható határértékek és folyamatok alkalmazásának tesztelése és fejlesztése
  • A termelők társulásainak támogatása.

Az elmúlt néhány évben csatlakoztunk olyan programokhoz és szervezetekhez, amelyek célja az életminőség fejlesztése Afrikában és Latin-Amerikában, átláthatóbb ellátási lánc megteremtése, valamint helyi termelők és feldolgozók támogatása úgy, hogy azok hozzáférhessenek a legfejlettebb piacokhoz.

Ahhoz, hogy fejlődést és átláthatóságot érjünk el az ellátási rendszerünkben, különböző állami, civil és tanusító szervezetekkel dolgozunk együtt.
Néhány partner, akivel együttműködünk:

FAIRTRADE

The Sustainable Trade Initiative

FairMatch Support

Példamutatás Vietnamban

Az Intersnack Cashew Company (ICC) öt gyárat üzemeltet Indiában és Vietnamban. A kesudió feldolgozása számos különböző lépésből áll, és rendkívül munkaigényes. Az ICC egyik fontos vívmánya az „egytetős feldolgozás” bevezetése volt, ami azt jelenti, hogy a fő lépéseket ugyanabban az épületben végzik, ahelyett, hogy kisebb feldolgozó létesítmények hálózatában szétszóródnának. A kesudió házon belüli osztályozása javítja a nyomonkövethetőséget, a dolgozóink biztonságát és az élelmiszerek minőségét.

Társadalmi felelősségvállalás a gyakorlatban

Makadámdió

A malawi kistermelő gazdák támogatása

„A makadámdió palántázás mellett a projekt révén értékes ismereteket szereztem a makadámdió termesztésének legjobb módjáról.”

A fenntartható beszerzés iránti elkötelezettségünk részeként az Intersnack helyi projektekben vesz részt, hogy átláthatóbb és fenntarthatóbb beszerzési láncokat hozzon létre.