Intersnack Magyarország Kft.

Intersnack

Klímacélok

Intersnack - EcoVadis minősítés

Arany fokozat

Ízletes snackkek előállítására törekszünk, a fenntarthatóság jegyében.

Célunk, hogy pozitív hatást érjünk el, és befolyásunk segítségével egy etikus, fenntartható élelmiszer-rendszert építsünk fel, amely minden érintett számára jobb jövőt biztosít. Tudjuk, hogy ez csak elszántsággal és összefogással érhető el. Ezért csapatainkkal és üzleti partnereinkkel közösen dolgozunk azon, hogy olyan snackkeket készítsünk, amelyeket az emberek szeretnek és amelyekben megbíznak.
Törekszünk arra, hogy minden intézkedésünk jobb legyen, mint az előző, és mindez az ügyfelek, a fogyasztók, az alkalmazottak és az ellátási láncunkban dolgozó emberek javát szolgálja.

Az Intersnack CSR tevékenységének 4 fő területe

Innováció a fogyasztók egészségéért és a finomabb ízekért

Fogyasztók

Csökkentjük a környezetre gyakorolt hatásunkat

Környezet

Társadalmi felelősségvállalás a beszállítói lánc mentén

Társadalom

Egyéni és vállalati célok megvalósítása

Munkavállalók

A fenntarthatóság számokban

78%-a

termékeinknek kizárólag természetes összetevőt tartalmaz

Az összetevők listáját megtisztítjuk azáltal, hogy kizárólag természetes aromákat használunk, és minden mesterséges ízfokozót és színezéket vagy hozzáadott édesítőszert eltávolítunk.

25%-os

CO₂ kibocsátás csökkentés

Együttműködéseink során olyan ütemtervet dolgozunk ki, amely a CO₂-lábnyom és az energiafogyasztás csökkentését segíti elő.

150 000

FSA tanusítvánnyal rendelkező mogyoró ültetvény Argentínában

Cél a tudásépítés és a fenntartható termelési gyakorlatok megvalósítása.

11%-os

csökkenés a flexibilis csomagolóanyag-felhasználásban

Hiszünk abban, hogy a csomagolásnak meg kell védenie termékeinket anélkül, hogy károsítaná a bolygót vagy hulladékká válna. Ennek elérése érdekében alkottuk meg Csomagolási Vállalásunkat.

Fogyasztók iránti felelősség a gyakorlatban

Termékinnováció

a "light" snackek iránti növekvő kereslet kielégítésére

Valljuk, hogy az egészségesebb ropogtatnivalóknak ugyanolyan finomnak kell lenniük, mint más termékeknek, nem elég, ha csak megközelítik azokat.

Ezért megalkottuk a lencse chipset, ami egy egészségesebb választás, ízkompromisszumok nélkül.

Környezet iránti felelősségvállalás a gyakorlatban

Csomagolás

a fenntartható körforgásért

Olyan csomagolásra van szükségünk, amely frissen és biztonságosan tartja termékeinket – de nem a bolygó rovására. Emiatt hoztuk létre Csomagolási vállalásunkat, mely során az Intersnack célja, hogy csökkentse a műanyag felhasználást 15%-kal, és elérje, hogy a műanyag csomagolóanyagok 100%-ban újrahasznosíthatók legyenek 2025-re.

Tudjuk, hogy ezek kihívást jelentő célok, de büszkén jelenthetjük be, hogy a 2022-es év végéig 11%-kal csökkentettük a csomagolóanyag felhasználásunkat.

A következő lépéseket az anyagfelhasználás további csökkentése érdekében fogjuk megtenni, miközben együttműködünk partnereinkkel a nemzeti újrahasznosítási infrastruktúra fejlesztése érdekében, folyamatos úton a fenntartható körforgás felé.

Társadalmi felelősségvállalás a gyakorlatban

Makadámdió

A malawi kistermelő gazdák támogatása

„A makadámdió palántázás mellett a projekt révén értékes ismereteket szereztem a makadámdió termesztésének legjobb módjáról.”

A fenntartható beszerzés iránti elkötelezettségünk részeként az Intersnack helyi projektekben vesz részt, hogy átláthatóbb és fenntarthatóbb beszerzési láncokat hozzon létre.

Dolgozók iránti felelősségvállalás a gyakorlatban

Szolgáló vezetési modell

Alkalmazottaink szerepvállalásának és elkötelezettségének elérése érdekében azt szeretnénk, ha tehetségük valóban kibontakozna. Ehhez az kell, hogy szolgálatkész vezetőkké váljunk, ami azt jelenti, hogy mi dolgozunk az alkalmazottainkért, és nem fordítva.

Fenntartható

Partneri kapcsolatok

Cél a változás ösztönzése

A fenntarthatóság olyan út, amelyet egyetlen csapat vagy szervezet sem tud egyedül végigjárni. Célunk a tartós pozitív hatás elérése működésünkben és ellátási láncainkban.