Intersnack Magyarország Kft.

Környezet iránti felelősségvállalás a gyakorlatban

Csomagolás

a fenntartható körforgásért

A műanyaghulladék növekedése minket is aggodalommal tölt el, ezért kidolgoztunk egy csomagolási stratégiát: minden felesleges csomagolást igyekszünk megszüntetni, miközben a csomagolóanyagaink teljes újrahasznosíthatóságára törekszünk.

Fenntartható csomagolás iránti kötelezettségvállalásunk

Az Intersnack csoport támogatja a körforgásos gazdaságra vonatkozó uniós megközelítést, és ennek jegyében elkötelezett módon folyamatosan igyekszik az általa használt csomagolóanyagok mennyiségét csökkenteni, azokat újrahasznosítani, illetve azokból minél kisebb mennyiséget felhasználni:

  • Célunk, hogy 2022-ig (2014-hez képest) 10%-kal csökkentsük csomagolóanyagaink mennyiségét – folyamatosan vizsgálva meglévő csomagolási portfóliónk további optimalizálását és hatékonyabb csomagolóanyag-felhasználását.
  • 2025-re szeretnénk elérni azt, hogy műanyag fogyasztói csomagolóanyagaink 100%-a újrahasznosítható legyen.

Flexibilis csomagolási megoldások

A flexibilis tasakok könnyű és rendkívül hatékony csomagolási megoldást jelentenek, és más csomagolástípusokhoz képest viszonylag kis környezeti lábnyomot hagynak maguk után. Bár az Intersnack műanyag fogyasztói csomagolásainak több mint 90%-a már flexibilis, folyamatosan keressük a további fejlődési lehetőségeket.


2020-ban kidolgoztuk a legjobb gyakorlatnak megfelelő csomagolási szabványt, amelynek jelenleg folyamatban van az összes termékre vonatkozó teljeskörű beépítése. Ennek máris pozitív hatása van. A flexibilis csomagolóanyag-felhasználásunk 6%-kal csökkent 2014-hez képest, ami évi 1200 tonna megtakarítást jelent.

Iparági együttműködés

Az alapanyagok hatékony újrahasznosítása olyan tényezőktől függ, mint a helyi infrastruktúra, a hatékony kormányzati szabályozás, a csomagolásra vonatkozó ösztönzők és a fogyasztói kezdeményezések. Ezért az Intersnack számos, több érdekelt felet érintő kezdeményezésen keresztül együttműködik az ellátási lánc valamennyi szereplőjével.

A flexibilis csomagolások körforgásos gazdasága (CEFLEX)
A kezdeményezés több mint 160 európai vállalat, szövetség és szervezet együttműködése a flexibilis csomagolási ellátási láncban.

KIDV
A Holland Csomagolási Intézet (KIDV) nemzetközi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatokból álló gyakorlati közösséget (Community of Practice - CoP) hozott létre a flexibilis csomagolások újrahasznosíthatóságának előmozdítása céljából.

A logo of the Netherlands Institute for Sustainable Packaging (KIDV) and The Circular Economy for Flexible Packaging (CEFLEX)

Környezeti felelősség

Célunk, hogy csökkentsük a környezeti hatásokat működésünkben és ellátási láncunkban, és előmozdítsuk a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat.

Még több információ a fenntarthatóságról

Termékinnováció

a "light" snackek iránti növekvő kereslet kielégítésére

Makadámdió

A malawi kistermelő gazdák támogatása

Szolgáló vezetési modell

Alkalmazottaink szerepvállalásának és elkötelezettségének elérése érdekében azt szeretnénk, ha tehetségük valóban kibontakozna.