Intersnack Magyarország Kft.

Társadalmi felelősségvállalás a gyakorlatban

Makadámdió

A malawi kisgazdák első makadámdió betakarítása

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits

A fenntartható beszerzés iránti elkötelezettségünk részeként az Intersnack helyi projektekben vesz részt, hogy átláthatóbb és fenntarthatóbb ellátási láncokat hozzon létre. Ennek középpontjában a helyi gazdálkodók és feldolgozók támogatása áll, hogy elérhetővé váljanak számukra a nemzeti és nemzetközi piacok.

Ezeknek a helyi projekteknek a célja, hogy pozitív és jelentős szerepet játsszanak a termékeink fenntartható beszerzéséhez szükséges kapacitás kiépítésében, és hozzájáruljanak stratégiai céljaink eléréséhez. Ilyen helyi projekt például a malawi makadámdió projekt, amely az Intersnack, a beszállítónk, a Sympany, a holland külügyminisztérium, valamint a DAPP (Development Aid from People to People) Malawi hosszútávú együttműködése.


A malawi kistermelők számára régóta problémát jelentett, hogy nem rendelkeztek a makadámdió termesztéséhez és értékesítéséhez szükséges anyagokkal, ismeretekkel és értékesítési csatornákkal. Ezenkívül az is akadályt jelentett, hogy a makadámdió-csemete elültetésétől az első dió betakarításáig hét év telik el, és a fák csak további három-öt év múlva állnak teljes terméshozamba.

Macadamia trees also improve the fertility and quality of the soil. Men work with tree seedlings

„A makadámdió palántázás mellett a projekt révén értékes ismereteket szereztem a makadámdió termesztésének legjobb módjáról és a betegségek megelőzéséről. Megtanultam azt is, hogyan lehet a legjobban kihasználni a földet, ha ezeket a dióféléket más növényekkel, például hüvelyesekkel együtt termesztjük.”

Odetta, a Macadamdió projekt egyik résztvevője

People stand in a large group on the macadamia field

Az együttműködési projekt által a termelők új bevételi forráshoz juthattak. Mióta 2014-ben ez az együttműködés elkezdődött, partnereink segítségével sikerült több mint 300 000 makadámdió fát biztosítani a gazdáknak. Eddig 3 000 kistermelőt értünk el a projekttel, akiknek 50%-a nő.

Az első szüretelés kitűzött időpontja 2022 volt, de a makadámdió fák magjait jóval korábban sikerült begyűjteni, 2020-ban.

People in colorful clothes in Malawi stand in a row and pass macadamia tree seedlings to each other. On the right is the end of a truck from which the seedlings are unloaded.
Illustration of Shaking hands

Társadalmi felelősség

Elkötelezettek vagyunk az ellátási láncainkban uralkodó munkakörülmények folyamatos javítása mellett. Párbeszéden és ellenőrzéseken keresztül értékeljük az esetleges problémákat és kockázatokat. Beszállítóinkkal, partnereinkkel és a többszörösen érdekelt feleket érintő kezdeményezésekkel együttműködve igyekszünk javítani a munkakörülményeket, a terméshozamokat, a termékminőséget és az ellátási láncunkban dolgozó gazdálkodók megélhetését.

Még több információ a fenntarthatóságról

Lentil Chips

Termékinnováció

a "light" snackek iránti növekvő kereslet kielégítésére

View of a hand, holding a sign with a recycling logo

Csomagolás

a fenntartható körforgásért

Bird's eye view: Many colleagues in work clothes stand around a table in a meeting room and analyze figures together.

Szolgáló vezetési modell

Alkalmazottaink szerepvállalásának és elkötelezettségének elérése érdekében azt szeretnénk, ha tehetségük valóban kibontakozna.