Intersnack Magyarország Kft.

Társadalmi felelősségvállalás a gyakorlatban

Makadámdió

A malawi kisgazdák első makadámdió betakarítása

A fenntartható beszerzés iránti elkötelezettségünk részeként az Intersnack helyi projektekben vesz részt, hogy átláthatóbb és fenntarthatóbb ellátási láncokat hozzon létre. Ennek középpontjában a helyi gazdálkodók és feldolgozók támogatása áll, hogy elérhetővé váljanak számukra a nemzeti és nemzetközi piacok.

Ezeknek a helyi projekteknek a célja, hogy pozitív és jelentős szerepet játsszanak a termékeink fenntartható beszerzéséhez szükséges kapacitás kiépítésében, és hozzájáruljanak stratégiai céljaink eléréséhez. Ilyen helyi projekt például a malawi makadámdió projekt, amely az Intersnack, a beszállítónk, a Sympany, a holland külügyminisztérium, valamint a DAPP (Development Aid from People to People) Malawi hosszútávú együttműködése.


A malawi kistermelők számára régóta problémát jelentett, hogy nem rendelkeztek a makadámdió termesztéséhez és értékesítéséhez szükséges anyagokkal, ismeretekkel és értékesítési csatornákkal. Ezenkívül az is akadályt jelentett, hogy a makadámdió-csemete elültetésétől az első dió betakarításáig hét év telik el, és a fák csak további három-öt év múlva állnak teljes terméshozamba.

„A makadámdió palántázás mellett a projekt révén értékes ismereteket szereztem a makadámdió termesztésének legjobb módjáról és a betegségek megelőzéséről. Megtanultam azt is, hogyan lehet a legjobban kihasználni a földet, ha ezeket a dióféléket más növényekkel, például hüvelyesekkel együtt termesztjük.”

Odetta, a Macadamdió projekt egyik résztvevője

Az együttműködési projekt által a termelők új bevételi forráshoz juthattak. Mióta 2014-ben ez az együttműködés elkezdődött, partnereink segítségével sikerült több mint 300 000 makadámdió fát biztosítani a gazdáknak. Eddig 3 000 kistermelőt értünk el a projekttel, akiknek 50%-a nő.

Az első szüretelés kitűzött időpontja 2022 volt, de a makadámdió fák magjait jóval korábban sikerült begyűjteni, 2020-ban.

Társadalmi felelősség

Elkötelezettek vagyunk az ellátási láncainkban uralkodó munkakörülmények folyamatos javítása mellett. Párbeszéden és ellenőrzéseken keresztül értékeljük az esetleges problémákat és kockázatokat. Beszállítóinkkal, partnereinkkel és a többszörösen érdekelt feleket érintő kezdeményezésekkel együttműködve igyekszünk javítani a munkakörülményeket, a terméshozamokat, a termékminőséget és az ellátási láncunkban dolgozó gazdálkodók megélhetését.

Még több információ a fenntarthatóságról

Termékinnováció

a "light" snackek iránti növekvő kereslet kielégítésére

Csomagolás

a fenntartható körforgásért

Szolgáló vezetési modell

Alkalmazottaink szerepvállalásának és elkötelezettségének elérése érdekében azt szeretnénk, ha tehetségük valóban kibontakozna.